Het hele universum is gemaakt van energie en je lichaam is geen uitzondering.

Dit komt omdat de levenskracht, of prana, die in je beweegt, draait en draait. Deze draaiende energie heeft 7 centra in je lichaam, beginnend aan de onderkant van je wervelkolom met de laatste bij je kruin.

Wanneer onze emoties uit balans zijn, raken deze centra vaak geblokkeerd, wat zich kan manifesteren als ziekte, pijnen of pijn in het lichaam, dus het is belangrijk om te weten welke centra zijn en hoe we ze kunnen balanceren.

Dus als we ons gezond, gebalanceerde voelen, dan voorzien onze 7 chakra’s de juiste hoeveelheid energie voor elk deel van ons lichaam, geest en ziel.

Wie doet wat?

Wortel- of stuitchakra
“De waarheid”

Deze chakra geeft je een basis en fundament zodat je stevig met de voeten op de aarde blijft staan.

Namelijk; het hier en nu!

Deze chakra helpt je ook je ideeën om te zetten in daden.

De energie van deze chakra geeft je geruststelling in je basisbehoeften: veiligheid, basisvertrouwen en financiële zekerheid. Persoonlijke grenzen aangeven behoort ook bij dit chakra energie.

Navel/seks chakra:
“Seksualiteit en Creativiteit”

Deze chakra heeft invloed op je emoties en seksualiteit.

Namelijk; Je weet wat je wilt!

Deze chakra helpt je ook je emoties vrij laten vloeien en uiten zonder over emotioneel te worden. Open staan voor intimiteit en gepassioneerd en levendig zijn.

De energie van deze chakra geeft je levensvreugde en creativiteit en zorgt dat je een gezonde omgang hebt met seksualiteit. Zelfverzekerdheid, vitaliteit en levenslust behoort ook bij deze chakra energie.

Zonnevlecht Chakra
“Wijsheid en Macht”

Deze chakra heeft invloed op je ego, je verbondenheid met andere mensen en het innerlijk weten dat je een unieke plaats hebt in het universum

Namelijk; Eigenwaarde, spontaniteit, wilskracht en zelfvertrouwen!

De energie van deze chakra geeft je een sterk ik-gevoel, wat nodig is om op een zelfverzekerde en doelgerichte manier door het leven te gaan

Hart Chakra
“Liefde en Healing”

Deze chakra heeft invloed op liefde, je menselijkheid, je geborgenheid, je affectie en harmonieuze relaties aan te kunnen gaan

Namelijk; Je kan liefdevol en ondersteunend contact met anderen maken!

De energie van deze chakra zorgt dat je liefde voor jezelf hebt en je omgeving . Ook voor dat je op een liefdevol en ondersteunend manier contact met anderen kunt leggen.

Keel Chakra
“Communicatie”

Deze chakra verbindt je hart chakra met je derde oog chakra.

Namelijk; Bemiddelaar tussen voelen en denken

De energie van deze chakra zorgt voor jezelf goed te kunnen uitdrukken op een letterlijke en/of artistieke manier. Ook dat je verantwoordelijkheid neemt voor je persoonlijke behoeften.

Derde oog Chakra
“Bewustzijn”

Deze Chakra heeft invloed op inzicht en voorstellingsvermogen in je 3e oog. Dit chakra verbind je met de geestelijke wereld en jou intuïtieve kennis.

Namelijk; Intuïtie, fantaseren en spiritualiteit

De energie van deze chakra zorgt dat je alles begrijpt wat binnenkomt via je 6 de zintuig, zoals helderwetendheid, heldervoelendheid, helderziendheid, etc.

Kroon Chakra
“Spiritualiteit”

Deze chakra heeft invloed op je verbinden als mens met je spiritualiteit en verlichting.

Namelijk; Het besef hebben dat je deel uit maakt van een groter geheel

De energie van deze chakra zorgt dat je een gevoel van diepe vrede en harmonie, een diep innerlijke vertrouwen dat er een hogere macht is die van ons houd en ons altijd geeft wat wij nodig hebben.