Lijkt het dat je kind eeuwig verkouden is? Heeft je kind last van moodswings? Is je kindje hangerig en moe, juist super actief (ADHD stijl) of agressief? Of dit alles in zeer korte tijd achter elkaar? Heeft je kindje last met ademhalen of eczeem? … of … is het gedrag van je kindje zo erg verandert dat je het gevoel hebt hem/haar soms niet meer te kennen? Dan is het misschien tijd om aan de slag te gaan dat je kindje zijn/haar lichaam weer in balans te brengen…. DETOX VOOR KINDEREN!

Bespreek eerst alles met je huisarts voor je hier aan begint !!!!

De top 9 tips:

1. Dagelijks voorgeschreven medicijnen
Slikt je kindje dagelijks voorgeschreven medicijnen? Probeer samen met je huisarts een overgang te maken om deze te minderen of helemaal te beëindigen. Ga op zoek naar mogelijke alternatieven, bijvoorbeeld door voeding en natuurlijke oplossingen. Antibiotica, ADHD medicijnen en antidepressiva hebben een schadelijk effect op het lichaam van je kindje. Medicijnen zijn een enorme bron van toxiciteit voor iedereen, vooral kinderen. Natuurlijk moet je eerst je eigen arts of een natuurgeneeskundige arts raadplegen om je kind zijn/haar medicijninname te laten minderen en misschien zelfs volledig te stoppen.

2. Conserven
Stop met het kopen van conserven of koop uitsluitend BPA-vrij ingeblikte voedingswaren. BPA is een veel voorkomende bron van toxiciteit in het leven van je kindje, deze zit in bepaalde kunststoffen en kunststofvoeringen van ingeblikte voedingswaren. Als je toch ingeblikte voedingswaren koopt, koop dan diegene die specifiek vermelden dat ze ‘BPA-vrij’ zijn. Bovendien, drinken nooit uit plastic flessen en bewaar geen voedingswaren in plastic bakjes. Gebruik hiervoor glas.

3. De “Dirty Dozen”
Ken de “Dirty Dozen”. Bepaalde groenten en fruit hebben een hoger niveau van pesticiden en zou je altijd organisch/biologisch moeten kopen, of anders helemaal niet. Dit zijn: appels, selderij, cherrytomaten, komkommers, druiven, hete pepers, nectarines (geïmporteerd), perziken, aardappelen, spinazie, aardbeien en zoete paprika. Deze lijst wordt elk jaar door de “Environmental Working Group” bijgewerkt. Voor meer informatie http://www.ewg.org/

4. Commercieel vlees
Eet geen commercieel vlees of vis. Niet-biologisch rundvlees, varkensvlees, gevogelte en vis verkocht in supermarkten of restaurants wordt gefokt/gekweekt op een manier die ervoor zorgt dat de gifstoffen worden opgeslagen in het vlees en vet van deze dieren. De commerciële wijze van fokken/kweken zorgt voor minder verzadigde vetten. Daarnaast krijgen deze dieren een constante aanvoer van antibiotica en steroïde hormonen. Wanneer je deze dieren eet, eet je toxines, antibiotica en hormonen en mis je daarnaast de gezonde omega-3 vetten die er van nature in zouden moeten zitten. Het eten van commercieel vlees/vis heeft een toxisch effect op je lichaam, en dat veroorzaakt dat je eigen hormoonproductie en stofwisseling in de war raakt.

5. Bewerkte voedingsmiddelen en fastfood
Beperk zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen en fastfood. Ze zitten overvol met giftige synthetische chemicaliën, kleurstoffen en kunstmatige smaakstoffen. Dit zijn geen echte voedingsmiddelen. Ze behoren tot de voedsel-achtige groep omdat ze boordevol stoffen zitten die ongezonde vetten heerlijk laat smaken en verslavend werken. Zij zijn één van de grootste bronnen van toxiciteit.

6. Schoonmaak- en wasmiddelen
Alle schoonmaak- en wasmiddelen bevatten chemicaliën. Ga daarom over op biologische producten, zowel voor je persoonlijke verzorging als voor je huis. De meeste chemicalien worden makkelijk door je huid opgenomen en veroorzaken een giftige opbouw in het lichaam.

7. Probiotica
De meeste medicijnen – en alle antibiotica’s – vernietigen je natuurlijke en gezonde darmflora (goede bacteriën in je darmen). Deze gezonde bacteriën spelen een heel belangrijke rol in je spijsvertering en immuunsysteem en dragen bij aan het ontgiften van je lichaam. Het is belangrijk om de darmflora te herstellen, zeker wanneer je kindje medicijnen op recept heeft ingenomen. Zorg ook elke dag voor een kwalitatief goede multivitaminen & mineralen formule, D plus 1000IU en essentiele vetzuren van plantaardige oorsprong en biologisch. Als je kindje vaak snotterig is dan kun je ook nog echinaforce geven, dit kan wonderen doen.

8. Plantaardige voeding
Maak plantaardige voeding onderdeel van het dieet. Je lichaam is ontworpen om zich op een natuurlijke wijze te ontgiften, als ze maar de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Deze voedingsstoffen worden gevonden in planten, groenten en fruit. De bio-actieve stoffen in plantaardige voeding gaan werken – als kleine soldaatjes – in de lever, nieren en andere organen om je lichaam van schadelijke stoffen te ontgiften. De meest krachtige natuurlijke zuiveraar van de lever is de broccoli. Natuurlijk, het is niet altijd mogelijk om kinderen gezond te laten eten, ze blijven kieskeurige eters – 99,9% van de kinderen! Groenten kan je eenvoudig verstoppen in pannenkoeken, juices, muffins…

9. Bewegen!
Laat je kindje regelmatig bewegen. Een oefening met hoge intensiteit die je hartslag verhoogt heeft veel voordelen. Het versnelt de stofwisseling en verhoogt de bloedsomloop in het hele lichaam. Hierdoor versnelt de natuurlijke detox. Dit is belangrijk voor zowel kinderen als volwassenen. Als je kindje de hele dag voor de computer of televisie zit, dan is hij/zij bezig met het opbouwen van toxiciteit in zijn/haar lichaam en mist het de vele voordelen van fysieke activiteit. Er is nog een goede reden om je kindje te helpen detoxen; je komt zelf ook eens met de kinderen naar buiten om te gaan spelen 😉