Als we onszelf ZIEK kunnen eten…… kunnen we onszelf dan ook BETER eten?
Wat ik zo tegenstrijdig vind: de groep aanbiedingenjagers groeit…. daarnaast groeit de markt voor bijvoorbeeld voedselsupplementen en dieetshakes even hard mee…..
Ik ben ervan overtuigd dat een groot gedeelte van het dagelijkse supermarkteten ongezond is voor ons. De bekende kleurstoffen, chemische smaakstoffen en conserveringsmiddelen maken het er in mijn ogen allemaal niet gezonder op.
Wat mij ook opvalt is dat in de gemiddelde supermarkt de vakken van de voorverpakte en kantenklaarmaaltijden alleen maar groter worden, en de versafdelingen kleiner.
Tuurlijk begrijp ik dat als we moe en hongerig de supermarkt afstruinen we snel verleid zijn door deze vaak smakelijk uitziende producten. Hoezo MARKETING?…..Toch hoeft echt vers koken helemaal niet lang te duren of moeilijk te zijn….
Ik geloof dat bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen tegen overgewicht, vermoeidheid, depressieve dips, hormoonschommelingen, acne en ga zo maar door. Daarom vindt ik het heel belangrijk dus MAAK ik bewust tijd voor eigen gebakken biologisch brood, verse salades en gezonde maaltijden. Nee! ik werk toch zeker vijftig uur per week, ben geen echte planner of controlefreak. Ik vindt het gewoon te belangrijk, en daarnaast voel ik me fysiek (en mentaal 🙂 ) veel beter met gezond eten…Wat ik grappig vind is als je er mee begint door bijvoorbeeld een keer pizza echt van 0 te maken … je waarschijnlijk een maand later meer uitdagingen bent aangegaan….
Geïnspireerd klaar om de uitdaging aan te gaan? Laat je horen en deel!