Voel jij je vaak moe als je thuiskomt, heb je het gevoel dat je vast zit en vaak conflicten hebt, stap je vaak met het verkeerde been uit bed, wordt je niet begrepen, ben je eenzaam, voel je dat je geïsoleerd bent en ben je droevig?

Weet je dat je partner je hier mee kan helpen!

Hoe?

Voer 2 maal per dag in 10 min deze leuke verbindingsoefeningen samen uit. Zo bouw je ook aan het vergroten van jullie liefde voor elkaar.

Oefening 1: Verzorgende houding: Lepeltje lepeltje houding

De energiestromen schrijven voor dat je op je linkere zijde moet liggen. Bepaal eerst wie van de twee meer behoefte heeft aan een verzorgende energie.

Voor dit voorbeeld nemen we aan dat het de vrouw is. De man is hier de gever het is belangrijk dat zijn arm onder de nek van de vrouw ligt en dat alle handen in elkaar gevlecht en gevouwen zijn en op het hart van de vrouw rusten.

Dan, als jullie beide goed liggen, gaat de man wiegende bewegingen maken.

Oefening 2. Verzorging van je hart

Als dit lekker aanvoelt kan je ook met de voorhoofden tegen elkaar zitten. Denk aan een goede houding; rechte rug! Zit comfortabel, eventueel in kleermakerzit, tegenover je partner. Als dit lekker voelt kan je jullie handen loslaten en je linkerhand op elkaars hart leggen. Voel dan elkaars hartslag, sta stil bij hoe je eigen hart aanvoelt. Probeer dan je ogen te sluiten en je te concentreren op de verbinding tussen je hart en de hand van je partner. Dan kunnen jullie de ogen openen en elkaar aankijken. Als laatste stap; probeer synchroon te ademen!

3. Yab-Yum positie


De man zit in kleermakerzit of op een stoel en de vrouw zit op zijn bovenbenen, met haar enkels (indien mogelijk gekruist) achter zijn rug of achter de stoel. Jullie zithouding is rechtop, dit is belangrijk want dit bevorderd jullie bewustzijn, draagt zorg dat jullie adem in elkaar overloopt en dat je elkaars adem gaat in en uit ademen. Zodra dit aagenaam voelt zorg je dat jullie voorhoofden elkaar raken, kijk elkaar daarna recht in de ogen. Deze houding is de klassieke positie! Vanuit deze houding kun je makkelijk doorstromen naar unieke sexuele ervaringen.